Thursday, August 23, 2012

Metode pentru a repara parul degradat de soare


O data cu vara vine mult asteptata vacanta de vara, plaja, soare, distractie si... parul degradat.

Dupa mai mult timp petrecut in soare, vant, clor, apa sarata si aer conditionat, parul tau se usuca si devine casant.
Parul nu se poate "repara" singur, asa ca trebuie sa ii dam inapoi ce am pierdut. O masca puternic hidratanta, aplicata saptamanal ii va reda sanatatea. Mastile se absorb mai bine si au efecte mai bune daca sunt aplicate "la cald". Dupa ce iesi din baie, usuca parul cu un feon si apoi aplica masca. Las-o sa actioneze 10 minute si apoi clateste parul.
Parul vopsit isi poate recapata stralucirea printr-un tratament special aplicat la salon. Tratamentul reda stralucirea si revitalizeaza parul.
Pentru a cuminti firele rebele, cea mai buna solutie este folosirea unui ser special pentru indreptare. Aceste produse sunt concepute pentru a umple cuticulele aprului, astfel incat acesta sa fie mai neted.
Trateaza doar zonele care au nevoie de ingrijire. Multe femei se plang ca balsamul de par le lasa parul fara volum. In acest caz, balsamul se aplica doar de la jumatatea parului inspre varfuri, niciodata la radacini.
Cea mai buna solutie pentru repararea varfurilor degradate este... foarfeca. Tunde cativa centimetri din podoaba capilara atunci cand te intorci din vacanta. Parul va creste mult mai furmos. Sau, de ce nu, poti incerca chiar o noua tunsoare.
O perioada dupa ce te-ai intors din vacanta, foloseste produse hidratante pentru par. Trebuie sa-i oferi o ingrijire mai atenta in perioada in care acesta a fost "agresat" de factorii externi. La fel, utilizeaza placa de par, ondulatorul si uscatorul de par cu moderatie.

No comments:

Post a Comment