Thursday, August 23, 2012

Mituri total neadevarate despre ingrijirea parului

Ingrijirea parului este o parte importanta in ritualul de frumusete al fiecarei femei. Pana acum probabil stii ca spalatul parului in fiecare zi il usuca si ii distruge structura. In aceeasi nota mai sunt si alte "mituri" despre ingrijirea parului.
Expertii si-au dat cu parerea despre fiecare afirmatie in parte si au dat un verdict clar asupra fiecareia.
 Uleiul de masline si maioneza hranesc parul in profunzime
Intr-adevar, ambele ingrediente folosite in mod normal in bucatarie iti hranesc parul, insa nu-l lasa atat de matasos precum ti-ai dori. Succesul acestei masti depinde de tipul de par pe care il posezi. Daca ai parul fin si fara volum, vei obtine un par gras si greu. In cazul in care ai firul de par gros si uscat, rezultatele vor fi excelente. Totul depinde de cum aplici amestecul de maioneza si ulei de masline pe par. Cea mai buna masca se obtine dintr-o lingura de maioneza si una de ulei de masline. Amestecul se distribuie uniform pe parul curat, concentrand masajul spre varfuri. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute si apoi se samponeaza.
 Trebuie sa schimbi in mod constant samponul si balsamul
Cand samponul si balsamul pe care le folosesti nu mai actioneaza la fel de bine ca pana acum, nu te grabi sa cumperi alte produse. Contrar credintelor populare, parul nu se obisnuieste cu un anumit produs, iar lipsa de raspuns in urma spalarii se datoreaza reziduurilor care raman in par. Unele sampoane si balsamuri lasa in par reziduuri, de aceea este greu sa vezi rezultate pe termen lung. Un sampon care curata parul in profunzime folosit la doua saptamani poate rezolva aceasta problema.
 Dupa ce te tunzi, parul crezte mai repede
Taiatul varfurilor periodic iti mentin parul sanatos, dar taiatul podoabei capilare in fiecare luna nu te va transorma intr-o Ileana Cosanzeana. In medie, parul creste 1-2 centimetri in fiecare luna, indiferent daca il tai sau nu. Daca taiatul varfurilor rezolva problema parului degradat si il face mai puternic, acest ritual nu ajuta radacinile sa creasca mai repede. Totusi, parul sanatos pare mai lung, pentru ca nu esta uscat si nu are varfuri degradate. Fa o vizita la salon la fiecare 12 saptamani.
 Nu ai voie sa te vopsesti cand esti insarcinata
Niciun studiu de specialitate nu a descoperit ca vopsitul parului este daunator pentru fetus. In general, femeile gravide trebuie sa fie atente la ce isi expun corpul. Marea ingrijorare provine de la faptul ca vopselele de par contin formaldehida, o substanta cancerigena, de aceea expertii le recomanda femeilor, indiferent daca sunt gravide sua nu, sa stea departe de acest produs. Cand alegi vopseaua de par, citeste cu atentie lista cu ingrediente si opteaza pentru produse cat mai naturale.
 Daca ai parul gras, nu folosi balsam de par
Parul gras e rezultatul producerii in exces de sebum, substanta uleioasa care provine din scalp. De aceea, saritul etapei cu balsamul nu va rezulva nicio problema. Pentru persoanele cu par gras, este recomandata samponarea la radacina parului cu un produs clarifiant si la varfuri cu unui pentru hidratare. Balsamul se plica de la jumatatea parului inspre varfuri. Optional, cand parul este uscat, se poate folosi si un sampon uscat, pentru a absorbi sebumul. Trebuie sa tii mereu peria de par curata si sa descurci parulcu un pieptene care are dintii rari, pentru a evita depunerea sebumului pe acesta. Inca un truc pentru a imporspata parul si a indeparta grasimea in exces: peria de par si pieptenul se trac printr-un amestec de apa calda si sampon. Ulterior, se trec prin par, stand cu capul in jos.

No comments:

Post a Comment