Wednesday, August 22, 2012

Cum gasesti nuanta perfecta de fond de ten...



Sa gasesti nuanta potrivita de fond de ten poate fi o treaba, putin spus, dificila. Mai mult ca sigur ti s-a intamplat, la inceputul "idilei" tale cu machiajul, sa alegi nuante total nepotrivite pielii tale, care delimitau clar si foarte evident linia fetei de cea a gatului.
Nuanta perfecta nu este atat de usor de identificat, chiar daca iti cunosti tonul tenului. De exemplu vara, cand te bronzezi, nuanta pielii se schimba si trebuie sa testezi mai multe produse inainte de a-l gasi pe cel perfect. Trebuie sa gasesti fondul de ten cu acoperire totala, dar pe care sa nu-l sesizezi absolut deloc.

In primul rand trebuie sa stii de ce ai nevoie. Cauti un produs nuantator sau unul cu acoperire totala? Un fond de ten lichid iti ofera un look mai "complet", in timp ce nuantatorul este mai lejer si natural. La fel de important este sa iti cunosti si tipul pielii: normala, grasa, mixta, uscata. In functie de aceasta poti restrange cercul de produse. Vei gasi o oferta completa: fonduri de ten care hidrateaza, matifiaza, minerale, care mascheaza oboseala etc.
Cand vrei sa cumperi un fond de ten mergi intr-un magazin de specialitate si cere ajutorul unui specialist. Nu poti alege culoarea dupa ochi. Poti cumpara produsul si de pe internet, dar doar daca vrei sa cumperi unul nou.
Cunoaste-ti culoarea. Subtonul pielii tale poate fi:
Rece: pielea are o usoara tenta roz.
Neutru: pielea cu tente de piersica sau bej.
Cald: pielea are tonuri usor galbene sau aurii.
Incearca multe produse inainte de a alege un fond de ten. Daca se poate, testeaza-l in lumina naturala si cere opinia unei prietene. Fondul de ten se testeaza pe pielea curata, in portiunea dintre pomete si maxilar. Traseaza mai multe linii cu diferite nuante si observa care este cea perfecta.

No comments:

Post a Comment