Wednesday, August 22, 2012

Pensule esentiale pentru trusa de machiaj


Fie ca esti la inceputul unei cariere de makeup artist sau iti place sa te machiezi, exista anumite instrumente de care ai nevoie pentru a realiza o varietate de machiajuri. Cele doua lucruri de baza in acest domeniu sunt baza aplicata si periile.

Ochi
Exista 4 perii principale pe care ar trebui sa le ai pentru machiajul ochilor tai.




Flat stiff brush - Peria plata rigida 
Aceasta perie este folosita pentru a aplica culoare pe pleoapa. Aceasta trebuie sa fie plata astfel incat sa poti fixa fardul peste baza data pe pleoape si trebuie sa fie rigida pentru a putea pastra mai multa culoare.


Stiff dome brush - Peria rotunda rigida
Aceasta perie este utilizata pentru a crea conturul perfect al ochilor, pentru a crea umbre, precum si pentru aplicarea culorii mai mult la coada ochiului. 



Soft dome brush - Peria rotunda moale
Aceasta perie este la fel ca pensula rotunda rigida, dar mult mai moale si creeaza un aspect de amestec mult mai moale. Este utilizata pentru realizarea umbrei sub sprancene, aplicand o cantitate mai mica de culoare intre cutele pleoapei si chiar pentru aplicarea prafului de sub ochi pentru a preveni formarea cutelor de fard pe tot parcursul zilei.
Pencil Brush - Peria creion
Aceasta perie este folosita pentru intinderea fardului sub linia genelor de jos, pentru inlocuirea dermatografului sau pentru a crea o linii bine definite, datorita varfului mic si subtire care permite trasarea unor linii precise.


Fata
Exista intr-adevar doar cateva pensule de care ai nevoie pentru fata - depinde doar de ceea ce porti. Dar aceste patru pensule sunt pe care le poti folosi de zi de zi. 

Stippling brush - Peria pentru tamponare
Aceasta perie este folosita pentru a aplica pudra pe piele pentru a avea un aspect mai aerisit. Peria este realizata din par de porc care trebuie sa fie rigid, pentru a ajuta la stocarea pudrei si imprastierea ei uniform si pentru a nu crea dare.

Contour brush - Peria pentru contur
Aceasta perie este folosita pentru aplicarea fardul de obraz mai inchis sub pometi pentru a crea un efect de contur -  face ca pometii sa iasa in evidenta si fata ta sa arate mai subtire. Aceasta pensula nu este absolut necesar cu exceptia cazului in care doresti sa oferi contur obrajilor tai, dar este recomand sa fie realizat doar de un spercialist. 
Angled blush brush - Perie de obraz cu un colt

Aceasta perie este folosita pentru aplicarea fardul pudra de obraz. Aceasta trebuie sa fie in unghi, astfel incat blush-ul sa fie mai usor de amestecat si trebuie sa fie moale, sa nu retina prea multa culoare si sa fi aplicata in exces. 

Highlighter brush - Peria de evidentiere
Aceasta perie poate fi folosita pentru mai multe lucruri - pentru a deschide fondul de ten aplicat, pentru a aplica o cantitate mica de fard de obraz pe obraz sau pentru a evidentia partea de sus a pometilor.

No comments:

Post a Comment